miercuri, decembrie 15, 2010

o seara buna.


Da, ninge azi pentru prima oara in acest an, si ninge cu fulgi mari.

De nepretuit o seara cu prietenii in timpul primei ninsori a anului. Vin rosu de la Ceptura la concurenta cu boierul Murfatlar, vodca Scandic ( “..si o Scandic mica, va rog.., zice Mircea la chioscul din cartier”, el purtand fidel fesul sau de navetist.)

La Motan acasa insa, caldura mare si mult fum. National fm (noua nu ne place muzica populara de dupa ora 10, sanchi) , povesti din copilarie, telefoane la distanta catre prietenii exilati la Cluj, spirala la telefon.

Discutii despre Basescu si Iliescu, revelatia ca pana si prietenii mei dragi poti fi superificali si la o adica prosti. Dar cu cata duiosie pot sa accept aceste lucruri dupa ce ma revolt si ii cert si pizdui.

Reeditam promisiunile ca data viitoare vizionam rusi pe saturate. Neaparat "Man with a movie camera" si ca spice o comedie ieftina Mosfilm :p.

Apoi alte povestiri, schimbam subiectul, dar. Ca intr-o opera, seara isi atinge climax-ul cand apar lacrimile. De atunci incolo mai e putin pana la final, si stim asta, asa ca nu vrem sa fim obsceni, deci ne despartim.

Ne imbratisam de-adevaratelea si ne spunem noapte buna.

In drum spre casa e liniste si politistii sunt de carton.

Derdelusul de langa bloc isi asteapta in zadar clientii, a fost desfiintat de un stalp jardiniera.

Da, a nins azi, gata, suntem curati.


Un comentariu:

Vera spunea...

Ha ha, e ceva varietate de comedii de iarna la rusi, dar mai tare merita sa te uiti la showul de la TV din ajun, nu vezi atata exuberanta nicaieri. Tine de 2 ori mai mult ca in povesti, 3 zile inainte si inca 3 zile dupa revelion. :))
Man with a moving camera sta si la mine de mult pe lista de "must see". :)