luni, martie 15, 2010

Râsu' - plânsu'

Sunt siderata de aceasta colectie a lui Moscopol de cantece anticomuniste din anii 50 de care am aflat abia acum cateva zile. Nu mai inteleg nimic, pe ce lume traiesc?
Sunt absolut delicioase cantecele. Iar primul? Cel despre Ghe Ghe Dej? De unde atata umor negru nu inteleg, eu m-am speriat..







Mai multe detalii despre colectie http://www.fanmusic.ro/Jean-Moscopol-Cantece-de-dragoste-Balade-si-cuplete-anticomuniste-p-17188-p.html">
aici.

2 comentarii:

castleless spunea...

acel umor negru te'a speriat? inseamna ca ai fie o doza de fragilitate, fie una de inocenta, mai mare decat credeam. fie din ambele.
...pentru ca totusi exista, pe o anumita latura, o legatura intre inocenta si fragilitate.

Crina Manolescu spunea...

pai chiar mi se pare foarte curajos sa faci satira despre vremurile acelea! (ma refer la arestari, lagare, nu la latura economica).
de ex, daca mai ti minte, au facut niste studenti acum vreo doi ani un flash mob in piata universitatii referitor la mineriadele din 90, si au organizat o bataie cu perne. mie nu mi s-a parut atunci OK acest lucru, pentru ca nu trecuse suficient timp ca sa spele amarul.
asa si cu moscopol in anii 70 cu aceste cantece, caci in acel link de mai jos asa se spune, ca le-ar fi inregistrat in anii 70. si se mai spune si ca ar fi plecat din tara prin 47, deci si-a permis.
o sa mai sap, sa aflu ce s-a intamplat de fapt.